G-36PX9KG89T

Център за обучение

спортна база кмс-бургас

КМС-Бургас следните програми за обучение:

✅ Кайт курс – групово или индивидуално обучение за начинаещи и напреднали, проведено от професионални треньори. За допълнителна информация можете да се свържете с нас на тел. +359 898 66 46 46( VIBER,WHATSAPP), seaclubbg@gmail.com

Уинг фойл курс- групово или индивидуално обучение, за начинаещи и напреднали. За допълнителна информация можете да се свържете с нас на тел. +359 898 66 46 46( VIBER,WHATSAPP), seaclubbg@gmail.com

✅ Кайт Фойл курс- индивидуално обучение за начинаещи и напреднали. За допълнителна информация можете да се свържете с нас на тел. +359 898 66 46 46( VIBER,WHATSAPP), seaclubbg@gmail.com

Курсовете се провеждат при спазване на международно призната методика на обучение и спазване на строги правила на безопасност, одобрени от Международната Асоциация по кайтбординг и Международната УингФойл асоциация

Клуба използва специализирана учебна и предпазна екипировка от най-добрите производители на пазара. (Duotone, Northsails, RRD).

 Кайтбординг или  Уинг Фойл

Кайтбордингът и Уинг Фойл са два водни спорта, които стават все по-популярни и често се сравняват един с друг.  Въпреки че споделят някои прилики, има и някои забележителни разлики между двете.

 

➡️ Кайтбордингът включва каране на дъска, докато бъдете теглени от голямо хвърчило, което е прикрепено към трапец.  Ездачът използва силата на вятъра, за да контролира хвърчилото и да се движи по водата, изпълнявайки скокове и трикове.  Кайтбордингъте един от най-достъпните екстремни спортове.

 

➡️ Уинг Фойл , от друга страна, включва каране на дъска с подводно Фойл крило, докато държите малко платно с форма на крило, известно като Уинг, в ръцете си. Уинга е подобно на платно за уиндсърф, но е много по-малко и по-лесно за управление.  Ездачът използва силата на вятъра, за да контролира крилото на фойла, позволявайки им да се плъзгат по повърхността на водата. 

 ➡️ По отношение на екипировката, кайтбордингът изисква кайт, дъска и трапец, докато Уинг фойла изисква Уинг крило, дъска и хидрофойл (вид перка, която повдига дъската от водата).  И двата спорта изискват специфични предпазни средства, като каска и спасителна жилетка.

➡️ В крайна сметка, дали ще изберете кайтбординг или уингфолинг зависи от вашите лични предпочитания и ниво на умения.  Кайтбордингът предлага по-голямо разнообразие от трикове и маневри, но също така изисква повече умения и практика за овладяване.  Wingfoiling е по-лесно за научаване и може да бъде чудесен начин да изпитате усещането от летене над водата,  и може да е също толкова предизвикателно или вълнуващо за по-опитните ентусиасти занимаващи се с водните спортове и може да се практикува при различни условия, вариращи от спокойни езера до океански вълни и силни ветрове.

➡️ През последните години Уинг Фойл придоби популярност по целия свят, като много професионални спортисти и ентусиасти се заеха със спорта. Това е един нов и вълнуващ начин за интерактивно водно приключение.